Etablererveiledning for innvandrere

Har du et annet morsmål enn norsk og har tenkt å starte egen bedrift? Etablererkontorene jobber nå for å tilpasse veiledning for fremmedspråklige.

Vi har laget tilpassede kurs som du enten kan være med på sammen med andre deltakere, eller gå igjennom med veilederen på Etablererkontoret. Kursene har samme tema som SmartStartkurset vårt, men er delt opp i mindre deler som også har en forklaring på vanskelige ord. Det er også skrivefelter slik at du kan skrive egne forklaringer på vanskelige ord. Veileder tar seg god tid og forklarer ordene på norsk. Det er viktig at du får en god forståelse av faguttrykk som du trenger for å kunne drive bedriften.

Dersom du har behov for veiledning på engelsk i begynnelsen kan vi også bidra med dette, men i de fleste bransjer er det nødvendig med en viss kunnskap til norsk språk og kultur.

Gjennom prosjektet "Etablererveiledning for innvandrere" knytter vi også tettere kontakter til Nav, flyktningetjeneste og voksenopplæring i hele fylket. Gjennom prosjektet skal vi også dele kursmoduler som vi har laget. I noen kommuner har det innledende kurset blitt tatt med som en del av Samfunnsfagsdelen i Introduksjonsprogrammet. Dette kurset er en enkel introduksjon til det å drive egen bedrift i Norge. Det har blitt kjørt for deltakere som har sittet i grupper med

Vi har fått tilskudd fra Imdi til denne videreutviklingen av tjenesten vår.

Mer informasjon legges ut fortløpende. Ta kontakt dersom du vil ha mer informasjon om prosjektet og vite hva vi kan bidra med.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.